Wie zijn wij

Wij zijn Gerrit en Dinie Voortman en werken en wonen al ruim 30 jaar op ons melkveebedrijf Olthof. Onze drie zonen en dochter zijn volwassen en wonen elders, maar zijn nog regelmatig op het bedrijf te vinden.

Wij werken samen op de boerderij, waarbij Gerrit de dagelijkse werkzaamheden verricht.

Dinie is begeleider dagbesteding binnen de zorgtak. Ze is opgeleid als ziekenverzorgende en praktijkbegeleider en is hier geruime tijd in werkzaam geweest. Toen de kinderen klein waren, heeft zij er bewust voor gekozen om thuis voor het gezin en de boerderij te zorgen.

Dinie heeft naast haar werk op de boerderij de laatste 10 jaar gewerkt als activiteitenbegeleider dagbesteding op een zorgboerderij, o.a. 8 jaar bij zorgboerderij De Berkelhof in Haarlo. Vervolgens werkte ze als onderwijsassistent op VSO de Triviant in Neede.

Het begeleiden van jongvolwassenen, die door hun verstandelijke beperking en/of psychiatrische stoornis extra ondersteuning nodig hebben, trok haar aandacht.

Het verband tussen de zorg voor deze doelgroep en het werken binnen de kleinschalige omgeving op de boerderij was door haar dan ook snel gelegd. Ze ging zich verdiepen en liet ze zich extra scholen in de psychiatrie en de gehandicaptenzorg. Vervolgens is ze een opleiding gaan volgen voor zelfstandig ondernemer in de zorg- en welzijnsbranche. Vanuit deze achtergrond is het besluit genomen om op hun melkveebedrijf een kleinschalige, persoonsgerichte dagbesteding te starten.

Onze dochter is GZ-psycholoog/Orthopedagoog en denkt mee waar nodig.


Dinie en Gerrit