Dagbesteding

Op de boerderij staat de verzorging van de dieren voorop. Elke dag wordt er gestart met het verzorgen van de dieren. De koeien en kalveren worden gevoerd. De kippen en konijnen krijgen weer een lekker schoon hok. Ook zullen wij iedere dag onze eigen lunch voorbereiden. Dit zijn enkele werkzaamheden die dagelijks terug komen. Als alle dieren tevreden zijn kijken we naar andere werkzaamheden. Welke seizoensgebonden klussen zijn er vandaag te doen en hoe is het weer?
Voorbeelden van andere werkzaamheden zijn het werken in de groentetuin, zoals onkruid wieden en het zaaien, oogsten en het verwerken van groente en fruit. Ook het onderhouden van de bloementuin, houtsingels en het erf gebeurt als het mooi weer is. Is het even wat minder mooi weer, dan is er genoeg ruimte om uit te wijken naar de binnen verblijven. Dan is er tijd voor werkzaamheden als bakken, koken, onderhoud en creatieve activiteiten.
Natuurlijk zijn er ook de 'onverwachte' activiteiten, zoals het helpen bij de geboorte van een kalfje of even mee gaan op de trekker tijdens werkzaamheden op het land.
Onze dagbesteding is vanwege de grote mate van voorspelbaarheid in werkzaamheden, kleinschaligheid, ruimte en locatie vooral geschikt voor (jong)volwassenen met:

  • Een verstandelijke beperking
  • Een Autisme Spectrum Stoornis (bijv. Klassiek Autisme, PDD-nos of Asperger)
  • ADHD
  • Niet aangeboren hersenletsel
  • Leerlingen van het speciaal onderwijs

De dagbesteding kan o.a. gefinancierd worden vanuit:

  • PersoonsGebonden Budget (PGB)
  • Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)
  • Jeugdwet (JW) Voortijdig schoolverlaters

Olthof Melkvee en Zorgboerderij heeft een klachtenprocedure en is sinds mei 2016 aangesloten bij de landelijke klachtencommissie Landbouw en Zorg. Wij zij sinds Februari 2018 in het bezit van het Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen ‘Kwaliteit laat je zien’ van de Federatie Landbouw en Zorg. Eveneens zijn wij aangesloten bij de Vereniging Zorgboeren Oost-Gelderland.

Konijn, bloesem en moestuin